Mere in foietaj

Mere in foietaj
5/5 - (15 votes)

Ingrediente – Mere in foietaj

4 mere de marime potrivita, 50 gr miez de nuca, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura de marmelada , 1/2 lingurita de scortisoara , 1 albus de ou ,   400 gr aluat foietaj.



Mod de preparare

Merele  se curata de mijloc cu un cutit special , iar la baza si deasupra se indeparteaza coaja.

Aluatul se intinde  si se taie in fasii late de 2 cm. Se taie dintr-o fasie  4 patratele. Intr-o tava se aseaza hartie de copt si cele 4 patratele de aluat, pe fiecare se aseaza cate 1 mar.

In fiecare mar adaugam miez de nuca, scortisoara, marmelada  si zahar vanilat .

Fiecare fasie inainte de a imbraca marul se unge cu albus. Marul se inveleste in  aluat de jur imprejur, pana se imbraca complet.

Fiecare mar se decoreaza cu frunzulite  si bilute din aluat apoi se unge cu albus de ou.



Se introduce tava cu mere in cuptorul incalzit si se lasa pentru 30-40 min, pana devin aurii.

Merele se servesc calde sau reci , dupa preferinta se pot pudra cu zahar farin.

Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.