Acasa / Retete culinare / Marmelada de pere

Marmelada de pere

Ingrediente

2,5 kg pere de iarna, zahar, vanilie.

Preparare

Am folosit pere de iarna pentru ca sunt foarte aromate. Perele se curata de coaja, se taie partea fara cotor felii, cubulete si se pun intr-o cratita cu 2 l apa. Se pune cratita pe foc si lasam sa fiarba pana perele s-au fiert. Se pasteaza si se trece prin strecuratoare tot continutul. Cantitatea de zeama va fi egala cu cantitatea de zahar. Se pun la fiert zeama obtinuta cu zahar , vanilie si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa capete consistenta se ia de pe foc si se pune la borcane. Capsam borcanele si punem la Baine Marie pentru sterilizare cca 15 min. A doua zi se pun la camara.

Servire

Se serveste rece la diverse preparate dulci.
Marmelada de pereMarmelada de pereMarmelada de pere
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]
  • Pere fierte in vin Pere fierte in vin Ingrediente  - Pere fierte in vin 3 pere, 500 ml vin rosu demidulce  (de casa), 4 linguri de zahar, 1 /2 […]
  • Marmelada din fructe de padureMarmelada din fructe de padure Ingrediente - Marmelada din fructe de padure 2 kg mure, 1 kg zmeura, 500 gr afine, 2 kg zahar Mod de […]
  • Compot de pruneCompot de prune Ingrediente Pentru 4 borcane 800 gr. 1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar […]
  • Zacusca cu vinete si ciuperciZacusca cu vinete si ciuperci Ingrediente 15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. […]
  • Compot de piersiciCompot de piersici Ingrediente1 kg piersici, 170 gr zahar, apa cat cuprinde.PrepararePiersicile spalate se aseaza in borcane. […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress