Mancarea de praz cu masline se prepara foarte usor, este gustoasa si nelipsita in perioada posturilor. Este o reteta ieftina, cu ingrediente la indemana si cu un gust dulce-acrisor.
Ingrediente pentru 3 portii
2 fire praz (marime medie) , 2 bucati ceapa, 300 gr rosii proaspete decojite sau rosii la borcan , 50 ml ulei, 1 foaie dafin, 20 bucati masline negre si carnoase, 1 lingurita zahar, 1/2 lamaie feliata, sare si piper dupa gust, 1/2 legatura patrunjel verde.
Preparare Mancare de praz cu masline
Prazul se spala, se curata si se pastreaza doar partea alba. Ceapa se curata si se spala.
Ceapa se taie marunt iar prazul se taie rondele de 2-3 cm.
Se calesc in ulei, la foc mic , cca 3 minute apoi adaugam rosiile taiate bucati.
Amestecam si continuam calirea , cca 2-3 minute. Adaugam 250 ml apa fierbinte, acoperim cratita cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Adaugam feliile de lamaie, maslinele, sarea, piperul, foaia de dafin si mai lasam la fiert ( foc mic) inca 8 minute.
La final se adauga patrunjel taiat marunt. Mancarea de praz cu masline se serveste calda sau rece.
Pofta buna!