Mamaliga cu ochiuri in cuib este un preparat ideal pentru o cina usoara si savuroasa. Mamaliga cremoasa si cu gust de branzeturi se combina perfect cu ouale ochi. Pentru acest preparat poti folosi orice tip de branzeturi preferi, de la telemea, pana la mozzarella si parmezan.
Daca iti place gustul, la final, pe deasupra oualor, poti presara cascaval afumat, care va conferi preparatului tau o aroma speciala. Mamaliga cu ochiuri in cuib se serveste ca atare sau cu putina smantana.
Ingrediente
Mamaliga – 1 l apa, 300 gr malai (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.
100 gr branza telemea de capra , 100 gr branza telemea de vaca, 100 gr unt +20 gr, 200 gr smantana, 6 oua de prepelita, 100 gr cascaval.
- Mamaliga o pregatiti conform retetei – click.
- Branza de capra si branza de vaca se maruntesc.
- Mamaliga fierbinte se amesteca imediat cu untul (100 gr) si branzeturile pana obtinem o compozitie omogena.
- Compozitia formata se pune in doua vase ceramice unse cu unt.
- Cu ajutorul unui cleste de inghetata uns cu unt se formeaza cuiburile.
- Adaugam ouale de prepelita si presaram cascaval razuit.
- Vasele se introduc in cuptorul preincalzit si le lasam cca 25 min.
Se serveste cu smantana.
Pofta Buna!