Legume la cuptor

Legume la cuptor
Ingrediente:

2 morcovi, 1 dovlecel, 20 pastai de fasole verde, 5 cartofi mici, 2 cepe, 3 rosii, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 50 ml apa calda, 1/2 legatura patrunjel proaspat.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 platou

4.9/5 - (55 votes)

Legume la cuptor , o reteta simpla, ieftina si la indemana. Legumele  la cuptor se pot servi ca atare sau alaturi de friptura.

Spalam si curatam legumele.

Fasolea taie in bucati potrivite si se fierbe 3 minute,   in apa cu sare.

Taiem dovleceii cubulete si ii prajim cateva minute, in ulei.

Taiem cartofii  pe jumatate , iar morcovii ii taiem rondele.

In grasimea ramasa de la dovlecei ,  calim morcovii  si  dovleceii. Ceapa se taie in patru parti.

Intr-un vas termorezistent se pun legumele:  cartofii, morcovii, fasolea, dovleceii , ceapa si rosiile taiate fasii.

Legume la cuptorAdaugam sare si piper dupa gust , apa calda si  grasimea ramasa de la legume.

Se introduce vasul la cuptor pentru 30 minute/ 160C.

Legumele se servesc  cu patrunjel proaspat maruntit.

Legume la cuptor

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *