Acasa / Retete culinare / Jumari cu ceapa

Jumari cu ceapa

Ingrediente

1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne- de preferat, 50 gr untura, sare, ceapa.

Preparare

Slanina se portioneaza in cuburi potrivite ca marime, se presara cu sare si se lasa sa stea cca 1 ora la rece.
Intr-o cratita teflonata sau intr-un tuci se pune untura la topit, adaugam cuburile de sunca si se lasa la prajit la foc mic. Pe timpul prajirii se amesteca cu o lingura de lemn. Cand capata o culoare aurie se scot cu ajutorul unei spatule si se pun intr-un bol pana la servire.

Servire

Se servesc cu ceapa rosie si paine de casa.
jumari
Jumeri cu ceapa

Salvează

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Muschi de porc afumatMuschi de porc afumat Ingrediente Muschi de porc afumat 1 muschi de porc proaspat  cca 1-2 kg portionat in bucati potrivite cca […]
  • Platou traditional cu aperitivePlatou traditional cu aperitive Ingrediente Platou traditional Toba de porc - reteta aici Caltabos - reteta aici Lebar - reteta […]
  • Drob de miel traditionalDrob de miel traditional Ingrediente 1 kg maruntaie de miel(ficat, inima, rinichi), 500 gr carne de miel , 3 oua crude, 5 oua […]
  • Carne de porc si carnati in unturaCarne de porc si carnati in untura Cine nu isi aduce aminte cu placere momentele din copilarie cand bunica desfacea oala cu carne de la untura, […]
  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Sarmale in foi de varza murataSarmale in foi de varza murata Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress