Acasa / Retete culinare / Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Ingrediente Iahnie de fasole

500 grame fasole, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1 morcov, 5  linguri sos de rosii cu ardei, 3 linguri ulei, sare, piper dupa gust , patrunjel verde.




Mod de preparare Iahnie de fasole

  1. Fasolea se pune la inmuiat in apa rece  , de seara.
  2. A doua zi , fasolea se fierbe, in 2-3 ape.
  3. Pana se fierbe fasolea , pregatim sosul.
  4. Intr-o cratita mai mare se pune in ulei incins – ceapa, morcovul si usturoiul
    (taiate marunt).
  5. Se calesc cateva minute apoi stingem cu ultima apa de la fasole.
  6. Adaugam sosul de rosii cu ardei si se fierbe pana cand legumele sunt patrunse si s-a format un sos consistent.
  7. Se adauga sare si piper dupa gust , se mai lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se ia de pe foc.

Iahnia de fasole se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Pofta buna!

iahnie de fasole
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Fasole in sos de rosiiFasole in sos de rosii Ingrediente Fasole in sos de rosii 500 gr fasole boabe, 1 ceapa mare , 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 200 […]
  • Iahnie de fasoleIahnie de fasole Ingrediente 500 gr fasole boabe, 1 ceapa, 80 ml ulei, sare, piper, 50 gr pasta de tomate, cimbru, […]
  • Iahnie de fasole cu carnati afumatiIahnie de fasole cu carnati afumati Ingrediente 500 gr fasole boabe, 1 ceapa mare, 40 ml ulei, sare, 3 rosii din bulion , cimbru, verdeata, 800 […]
  • Costita de porc cu fasoleCostita de porc cu fasole Ingrediente 1 kg fasole boabe, 800 gr costita cu os, 6 rosii, marar verde, sare si piper dupa gust , 5 […]
  • Icre de fasole Icre de fasole Ingrediente Icre de fasole 200 g fasole alba boabe, 100 ml ulei, 1 ceapa alba, 1 lingurita zeama de […]
  • Pate de postPate de post Ingrediente - Pate de post 200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress