Ghiveci calugaresc

Ghiveci calugaresc
Ingrediente:

6 bucati cartofi
1/4 bucata varza
4 bucati rosii
2 bucati dovlecei
1 bucata ardei gogosar
1 bucata ceapa
1 bucata morcov
200 gr fasole verde
100 ml ulei
dupa gust sare si piper
300 ml apa calda
1 legatura patrunjel verde

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

6

4.8/5 - (19 votes)

Mod de Preparare 

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete :ceapa , dovlecelul si ardeiul. Rosiile se trec prin apa fierbinte , le decojim , le taiem si indepartam semintele.

Fasolea se taie in bucati potrivite si se pune la fiert pentru 15 minute . Cartofii ii taiem in bucati potrivite. Varza se taie fasii subtiri.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins , adaugam ceapa , ardeiul si morcovul.

ghiveci de legume 2

Amestecam si lasam sa se caleasca usor , cca 3 minute. Adaugam rosiile , varza si amestecam.

Fiarbem  la foc mic , cca 10 minute.

Adaugam fasolea aproape fiarta , apa calda si se continua fierberea inca 15 minute.

Ghiveci calugaresc

Adaugam dovleceii, cartofii, sare si piper dupa gust.

ghiveci de legume 4

Se continua fierberea la foc mic pana legumele sunt bine patrunse.

Ghiveci calugaresc

La final,  adaugam patrunjel verde maruntit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *