Acasa / Retete culinare / Retete de fripturi / Friptura de gasca in sos

Friptura de gasca in sos

Ingrediente

2 pulpe si 1 piept de gasca , 1 ceapa, 20 ml ulei, 10 gr amidon alimentar, 4 rosii, 1 morcov, 1 ardei, sare, piper, patrunjel verde.

Preparare

Intr-o cratita se pune apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga carnea si se lasa cca 1 min. Dupa acest timp se scoate carnea intr-un vas si se spala bine pentru a indeparta toate impuritatile. Carnea se pune intr-o cratita, adaugam uleiul si 300 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 40 min -1 ora. Morcovul se taie cuburi, rosiile se curata de pielita si semninte si se taie fasii , ardeiul se taie cuburi, ceapa se toaca marunt. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa , astfel incat carnea sa fie acoperita. Se adauga legumele peste carne si se lasa la fiert. Cand carnea si legumele au fiert se adauga sare si piper dupa gust. Se scoate carnea din sos si se pune pe un platou. Amidonul alimentar se dizolva in 20 ml apa si se toarna peste sosul rezultat de la friptura si legume, se amesteca bine si se mai lasa pe foc cca 2 min. Se lasa apoi sa se raceasca cateva momente si se adauga patrunjel verde toacat marunt.

Servire

Se serveste calda cu patrunjel verde, dupa preferinta cu mamaliguta.
Friptura de gasca in sos Friptura de gasca in sos Friptura de gasca in sos
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Pulpe de pui impanate cu usturoiPulpe de pui impanate cu usturoi Ingrediente6-8 pulpe superioare, 80 l ulei, 1 capatana de usturoi, sare, verdeata.PrepararePulpele […]
  • Pulpa de curcan la cuptorPulpa de curcan la cuptor Ingrediente pentru 3 persoane- Pulpa de curcan la cuptor 1 pulpa de curcan cca 800 gr, 10 cuisoare,  200 ml […]
  • Aripioare de pui aromateAripioare de pui aromate Ingrediente1 kg aripioare de pui, piper, 1 capatana usturoi, sare.PreparareAripioarele de pui se trec prin […]
  • Friptura de porc picantaFriptura de porc picanta Ingrediente1 kg carne de porc, sare, piper, 10 ml ulei, sare, rozmarin, 5 gr boia de ardei […]
  • Pulpe cu legume la cuptorPulpe cu legume la cuptor Ingrediente Pulpe cu legume la cuptor 1 kg pulpe de pui superioare, 50 ml ulei, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 […]
  • Snitel de porc Snitel de porc Ingrediente1 kg carne de porc (spata), 10 catei de usturoi , 3 oua, 200 gr faina pentru pane, 100 gr faina, […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress