Acasa / Retete culinare / Retete de fripturi / Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padure

Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padure

Ingrediente

1 kg carne de curcan (pulpe, aripi), 50 ml ulei, sare, piper.
Sos: 400 ml lapte, 40 gr faina, 40 gr unt, sare, 100 gr ciuperci de padure in saramura.
Decor: verdeata si rosii.

Preparare

Carnea portionata se pune intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml apa fierbinte , uleiul combinat cu sare ,piper si introducem in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit pana capata o culoare aurie usor rumenita. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Separat intr-o tigaie punem untul la topit se adauga faina si lasam sa fiarba amestecand continuu, se adauga laptele si amestecam pana capata o consistenta uniforma. Peste sosul obtinut se adauga ciupercile si sare dupa gust. Cand friptura este gata adaugam sosul apoi decoram cu verdeata si rosii.

Servire

Preparatul se serveste cald.
Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padureFriptura de curcan cu sos si ciuperci de padureFriptura de curcan cu sos si ciuperci de padureFriptura de curcan cu sos si ciuperci de padure
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress