Acasa / Retete culinare / Retete de fripturi / Ficat cu unt si lamaie ( a la meuniere)

Ficat cu unt si lamaie ( a la meuniere)

Ingrediente

500 gr ficat de porc, 50 gr unt, 100 ml ulei, 1 lamaie, 30 gr faina, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

  1. Ficatul de porc se taie felii subtiri, se da prin faina si se prajeste in ulei incins.
  2. Dupa ce ficatul s-a prajit bine pe ambele parti, feliile se scot pe platou si in acest moment se toarna peste ele untul topit in care se pune patrunjelul verde taiat marunt , piper , sare si suc de lamaie.

Servire

Se serveste imediat , cu garnitura de orez sau cartofi prajiti.

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Pulpe de pui la tigaiePulpe de pui la tigaie Ingrediente Pulpe de pui la tigaie 8 pulpe de pui dezosate, 8 catei de usturoi, 3  fire ceapa verde, sare […]
  • Friptura de curcan la cuptorFriptura de curcan la cuptor Ingrediente (2 portii) - Friptura de curcan la cuptor 1 pulpa de curcan , 5 catei de usturoi,  sare, piper […]
  • Friptura de puiFriptura de pui Ingrediente 1 pui, condimente, sare, 50 ml ulei. Preparare Puiul se trece prin flacara, se spala. Se […]
  • Friptura de vita la gratarFriptura de vita la gratar Ingrediente Friptura de vita la gratar 1 kg muschi de vitel, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust. Decor: […]
  • Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofiPulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi Ingrediente 6 pulpe, 50 ml ulei, sare, boia de ardei dulce, piper macinat. Piure: 4 cartofi, sare, 20 gr […]
  • Aripioare de pui la tigaieAripioare de pui la tigaie Ingrediente Aripioare de pui la tigaie 600 gr aripioare de pui, 60 ml ulei, sare si piper dupa […]



1 Comentariu

  1. O reteta simpla, cred ca si forte gustoasa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress