Acasa / Retete culinare / Friptura de vita cu sos de vin

Friptura de vita cu sos de vin

Ingrediente – Friptura de vita in sos de vin

1  muschiulet de vita (vitel) sau  antricot- cca 1 kg, piper, cimbru, sare, 50 ml ulei.

Sos: 100 ml vin rosu, 3 linguri pasta de tomate, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare

  1. Muschiul de vita se trece prin sare, piper si cimbru si se pastreaza 2  ore la frigider pentru aroma.
  2. Intr-o tigaie punem uleiul la incins  , adaugam bucata de carne  si prajim  cate 3-4 min  pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta pe toate partile.
  3. Rasturnam apoi carnea si uleiul in care am  pajit  intr-o tava si o dam la cuptor 180-200 C , cca 30-40  min.
  4. In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate partile.
  5.  Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca cateva min, apoi se taie in felii, perpendicular pe fibra .
  6. Sosul format de la carne se pune intr-o tigaie , se adauga pasta de tomate , vinul , foaia de dafin si lasam sa fiarba pana scade aproape de jumatate. Se strecoara, adaugam feliile de friptura si punem din nou la foc cca 5 min.
  7. Friptura de vita se serveste calda cu sos de vin si garnitura dupa preferinta.

Pofta Buna!



 

Friptura de vita cu sos de vin, 3.7 out of 5 based on 17 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.7 (17 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de vita la gratarFriptura de vita la gratar Ingrediente Friptura de vita la gratar 1 kg muschi de vitel, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust. Decor: […]
  • Friptura de vita la tavaFriptura de vita la tava Carnea de vita este recomandata pentru respectarea unui regim echilibrat de nutritie; cu toate acestea, […]
  • Tocanita de vitaTocanita de vita Ingrediente 500 -700 gr carne de vita, 100 ml ulei, 4 cepe, 5 catei de usturoi, 2 linguri bulion, 1 […]
  • Friptura de porc la tavaFriptura de porc la tava Ingrediente Friptura de porc la tava 1 kg carne de porc ( cotlet sau pulpa),  50 ml ulei, 200 ml apa […]
  • Pulpa de curcan la cuptorPulpa de curcan la cuptor Ingrediente pentru 3 persoane- Pulpa de curcan la cuptor 1 pulpa de curcan cca 800 gr, 10 cuisoare,  200 ml […]
  • Muschiulet de porc umplut cu oltenestiMuschiulet de porc umplut cu oltenesti Ingrediente Muschiulet de porc umplut cu oltenesti 1 muschiulet de porc -cca 400 gr, 3 carnati oltenesti,  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress