Ingrediente
1 kg carne de miel ( pulpa si coasta)
80 ml ulei
100 ml apa
4 catei usturoi
1 varf de lingurita cimbru uscat
dupa gust piper si sare
1/2 lingurita boia de ardei dulce
Mod de Preparare Friptura de miel cu cartofi noi
Cartofii noi se spala bine si ii taiem pe jumatate.
Carnea de miel se spala bine cu apa rece apoi se aseaza intr-o tava.
Intr-un bol adaugam : usturoiul zdrobit, ulei, piper, sare si cimbru.
Adaugam apa , boia de ardei dulce si amestecam energic cu un tel .
Tturnam compozitia peste carnea de miel , acoperim tava cu folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider).
Se introduce la cuptor pentru 40 de minute ~ 200C .
Adaugam cartofii langa friptura , acoperim cu folie si se introduce tava din nou la cuptor (pentru 15 min).
Indepartam folia si mai lasam friptura la cuptor cca 20 min sa se rumeneasca.
Friptura de miel se serveste calda.
Pofta Buna!