O friptura suculenta, aromata si gustoasa este modul preferat de a incheia ziua in sanul familiei, dupa o zi sau saptamana obositoare. Aceasta reteta de friptura de miel este usor de preparat si gustoasa.
Chiar daca mielul este o carne mai putin consumata de catre romani, este momentul sa uiti de prejudecati si sa o introduce mai des in alimentatia ta.
Potrivita pentru 3-4 persoane, aceasta friptura de miel este frageda si gustoasa, iar carnea parca se topeste in gura, dupa ce in prealabil a fost lasata la marinat peste noapte. Friptura de miel se serveste cu cartofi la cuptor si marar presarat pe deasupra. Mai poti pregati si un sos cu iaurt, mujdei si rozmarin.
Cateii de usturoi ii taiem pe lungime.
Pulpa de miel se spala bine cu apa rece, apoi se aseaza intr-o tava.
Din loc in loc, se fac mici gauri cu varful unui cutit si se introduc bucati mici de usturoi.
Intr-un bol adaugam : vin, ulei, piper, sare si cimbru.
Amestecam energic cu un tel si turnam compozitia peste pulpa de miel.
Acoperim tava cu folie alimentara, lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider).
Adaugam apa, usturoiul verde taiat marunt, boia de ardei dulce si menta. Se acopera tava cu folie de aluminiu.
Se introduce la cuptor pentru 60 de minute /200C .
Cartofii ii taiem cubulete si se fierb in apa cu sare , cca 5 minute.
Se indeparteaza folia si se lasam friptura sa se rumeneasca.
Periodic ungem carnea cu sosul care se formeaza .
Daca sosul scade, se mai adauga apa calduta.
Adaugam cartofii si mai lasam friptura la cuptor, cca 20 minute.
Friptura se presara cu marar verde taiat marunt si se poate servi.
Pofta Buna!