Ficatei la gratar

Ficateii la gratar, o varianta rapida pentru masa de pranz sau cina. Sosul de unt si patrunjel completeaza bunatatea acestui preparat .

Ingrediente pentru 3 portii

500 gr ficatei de pui , 200 ml lapte, 5 catei de usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 40 ml ulei.

Pentru servire – 50 gr unt, 5 fire patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.




Mod de Preparare Ficatei la gratar

Ficateii se spala in mai multe ape , pana apa ramane curata.

Se pun intr-o sita la scurs pentru 5 minute.

Asezam ficateii intr-un bol si adaugam laptele.

Amestecam , acoperim  bolul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se scurge laptele, spalam ficateii si se pun din nou la scurs  ( 5 minute).

Punem ficateii intr-un bol impreuna cu usturoiul pisat, ulei, cimbru , sare si piper dupa gust.

Amestecam , acoperim  bolul cu folie alimentara si se pune  la frigider pentru minim 2-3 ore, de preferat peste noapte.

Incingem bine o tigaie grill    si asezam ficateii  fara sa ii inghesuim.





Ii lasam 5 -7 minute pe fiecare parte,  pana se rumenesc frumos iar interiorul este roz si usor suculent.

Pentru servire – untul topit se amesteca bine cu patrunjelul maruntit , sare si piper dupa gust.

Peste ficatei  se toarna sosul de unt   si se servesc imediat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Ficatei la gratar, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (2 voturi)

Vezi si alte retete delicioase



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress