Ficatei la gratar

Ficateii la gratar, o varianta rapida pentru masa de pranz sau cina. Sosul de unt si patrunjel completeaza bunatatea acestui preparat .

Ingrediente pentru 3 portii

500 gr ficatei de pui , 200 ml lapte, 5 catei de usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 40 ml ulei.

Pentru servire – 50 gr unt, 5 fire patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.




Mod de Preparare Ficatei la gratar

Ficateii se spala in mai multe ape , pana apa ramane curata.

Se pun intr-o sita la scurs pentru 5 minute.

Asezam ficateii intr-un bol si adaugam laptele.

Amestecam , acoperim  bolul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se scurge laptele, spalam ficateii si se pun din nou la scurs  ( 5 minute).

Punem ficateii intr-un bol impreuna cu usturoiul pisat, ulei, cimbru , sare si piper dupa gust.

Amestecam , acoperim  bolul cu folie alimentara si se pune  la frigider pentru minim 2-3 ore, de preferat peste noapte.

Incingem bine o tigaie grill    si asezam ficateii  fara sa ii inghesuim.





Ii lasam 5 -7 minute pe fiecare parte,  pana se rumenesc frumos iar interiorul este roz si usor suculent.

Pentru servire – untul topit se amesteca bine cu patrunjelul maruntit , sare si piper dupa gust.

Peste ficatei  se toarna sosul de unt   si se servesc imediat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress