Ingrediente Fasole verde cu ardei pentru iarna
3 kg fasole, 1 kg ardei gogosar , 100 ml ulei, sare dupa gust, frunze de telina verde – cca 10 borcane 750 ml
Mod de preparare Fasole verde cu ardei pentru iarna
- Fasolea verde se curata , se spala bine apoi se taie bucati de 4-5 cm.
- Se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu apa cat sa o acopere.
- Separat intr-o oala se caleste ardeiul gogosar (taiat cubulete) in ulei , cca 5 min. Se adauga fasolea fiarta si scursa , se amesteca si se lasa cca 5 min pe foc, amestecand din cand in cand si se potriveste de sare .
- Se ia de pe foc , se lasa sa se racesca cateva momente apoi se pune in borcane sterilizate.
- Se apasa usor cu o lingura , astfel incat deasupra sa apara sucul format. Se adauga frunze de telina si se capseaza.
- Se sterilizeaza cca 15 min si se lasa sa se racesca la temperatura camerei, impaturite cu un servet de bucatarie.
- A doua zi se pun la camara pentru pastrare.
Pofta Buna!
Voteaza