Ecler

Ingrediente Ecler – 18 buc

Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare.
Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie.
Glazura: 300 gr cicolata

Preparare Ecler

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
  3. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
  4. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
  5. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura . Se umplu cu crema de vanilie calda.
  6. Se lasa cca 30 min  sa se racesca apoi  se glazureaza cu ciocolata topita.

Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca vanilata.

Pofta Buna!

Ecler, 3.6 out of 5 based on 8 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.6 (8 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Cu rezonanta frantuzeasca, choux a la crème este un desert pe placul romanilor: aluat delicat si aromat, […]
  • Rulouri cu crema de vanilieRulouri cu crema de vanilie Ingrediente Rulouri cu crema de vanilie 16 buc 800 gr foietaj crud , 800 gr crema de vanilie Decor: […]
  • Clatite cu branza dulce si afine la cuptorClatite cu branza dulce si afine la cuptor Ingrediente Clatite cu branza dulce si afine la cuptor Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 […]
  • Conopida paneConopida pane Ingrediente Conopida pane 1 conopida potrivita,  3 oua, sare si piper dupa gust,  faina si pesmet, ulei […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress