Ecler cu ciocolata

Reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este preferata de intreaga familie. Eclerul este un desert clasic, ideal pentru mese festive.

Ingrediente  – 20 bucati

Coji : 80 ml ulei, 180 ml apa, 180 gr faina, 5 oua, 1 praf de sare.

Glazura: 200 gr cicolata pentru glazura , 1/2 lingurita ulei.

Preparare Coji Ecler

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.


Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura .

Se umplu cu crema de vanilie calda si le lasam sa se racesca complet.

Ciocolata menaj si uleiul se pun  intr-un bol  , pe baie de abur,  si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Glazuram eclerele cu ciocolata si le pastram la rece pana in momentul servirii , maxim 48 ore.
Pofta Buna!



5 (100%) 2 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Crema de vanilieCrema de vanilie Reteta Crema de vanilie este  cea mai cunoscuta si apreciata de catre gospodine . Este fina si aromata , […]
  • Ecler cu mereEcler cu mere Ingrediente Ecler cu mere- 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Cu rezonanta frantuzeasca, choux a la crème este un desert pe placul romanilor: aluat delicat si aromat, […]
  • Rulouri cu crema de vanilieRulouri cu crema de vanilie Ingrediente Rulouri cu crema de vanilie Pentru - 16 buc 800 gr foietaj crud , 800 gr crema de […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress