Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Ingrediente

Foaie de rulada :3 oua, 10 gr cacao, 60 gr faina, 1 varf de cutit praf de copt, 60 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, vanilie.
Umplutura:ananas din compot, piersici in compot, cirese confiate.
Decor: frisca, cirese confiate.

Preparare

Foaia de rulada: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe hartie de copt, de dimensiunea unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10-15 min. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Foaia de rulada se decupeaza in functie de forma. Intr-o forma rotunda se pune folie spoi foaia de rulada. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, fructele taiate dupa preferinta, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Se toarna crema in forma tapetata cu folie , peste foaia de rulada. Se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece pentru cca 3 ore. Se inlatura folia si se rastoarna pe un platou astfel incat foaia de rulada sa fie baza. Se decoreaza cu frisca batuta si cirese confiate, dupa preferinta.

Servire

Este un tort delicios.
Tort diplomat cu fructeTort diplomat cu fructeTort diplomat cu fructeTort diplomat cu fructeTort diplomat cu fructe
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Tort cu cafeaTort cu cafea Ingrediente Tort cu cafea Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. pentru […]
  • Tort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolata Ingrediente Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, […]
  • Tort cu struguriTort cu struguri Ingrediente Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Blat de tort cu cacaoBlat de tort cu cacao Blat pufos cu cacao , ideal pentru tortul cu ciocolata ! Ingrediente Blat de tort cu cacao - 1 bucata/ Timp […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress