Tort de piersici

Ingrediente

Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar.
Crema: 3 oua, 10 gr gelatina, 400 gr frisca, 100 ml lapte, 100 gr zahar, piersici din compot, vanilie.
Sirop: siropul din compot.
Decor: frisca batuta , piersici din compot.

Preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi. Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Piersicile din compot se taie cubulete. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta si vanilie. Se amesteca pana se incorporeaza toata frisca si obtinem o compozitie omogena. Se adauga piersicile cubulete si amestecam. Intr-o forma , sau cratita punem o folie alimentara apoi prima foaie de blat. Se stropeste cu sirop din compot, adaugam crema apoi ultima foaie de blat si stropim cu sirop.
Se introduce la rece pentru cca 3 ore. Tortul se pune pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta si felii de piersici.

Servire

Se serveste rece.
Tort de piersiciTort de piersici
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu nucaPrajitura cu nuca Ingrediente Blat: 5 oua, 150 gr zahar, 1 praf de copt, 200 gr faina Crema: 1 pachet de margarina, 300 gr […]
  • Prajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea Neagra Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Prajitura cu portocalePrajitura cu portocale Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Rulada cu crema de ciocolata si visineRulada cu crema de ciocolata si visine Ingrediente Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina,20 gr cacao, o lingurita praf de copt, un praf […]
  • Chec cu lamaieChec cu lamaie Chec pufos si extrem de aromat ! Lamaia este vedeta in bucataria mea ! Ingrediente pentru 1 chec/timp 1 […]
  • Chec pufos cu rahatChec pufos cu rahat Ingrediente 4 oua, 100 gr zahar, 150 gr faina, 80 gr unt, 2 plicuri zahar vanilat, o jumatate plic praf de […]



4 comentarii

  1. nu inteleg de ce trebuie sa se puna in forma sau in cratita,trebuie rasturnat tortul ca la diplomat???

  2. de ce tre sa se puna in cratita? trebuie rasturnat ca la diplomat? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress