Tort de lamaie

Ingrediente

Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 180 gr faina, 1 praf de sare, coaja de la 1 lamaie.

Crema: 250 gr unt, 800 ml lapte, 150 gr zahar, 100 gr amidon alimentar, 10 gr faina, 3 oua, 1 praf de sare, coaja de la 2 lamai, zeama de la o lamaie.

Sirop: 50 ml zahar, 1 plic de zahar vanilat, zeama de la o jumatate de lamaie.

Decor: crema de lamaie, felii de lamaie

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa rece , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada.
  2.  Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa rece, apoi se adauga albusurile. Faina se amesteca cu praful de copt  coaja rasa de lamaie , sarea , se amesteca cu albusurile si galbenusurile.
  3.  Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
  4. Se introduce in cuptorul incalzit la 160 gr si se lasa la copt cca 20 min , pana devine auriu.
  5.  Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.
  6. Crema: 600 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, adaugam : amidon, faina, 200 ml lapte, un praf de sare, vanilie , amestecam bine si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa cateva minute sa fiarba si se pune la racit. Cand s-a racit in proportie de 90% se adauga untul , coaja de lamaie , zeama de la o lamaie si se mixeaza. Pentru umplerea tortului folosim 3 parti crema, 1 parte se opreste  pentru decor.
  7. Siropul: zaharul se amesteca cu 150 ml apa. Se pune la fiert, cand a dat in clocot se lasa maxim 1 min sa fiarba apoi se pune la racit. Cand este complet racit se adauga zeama de lamaie , zaharul vanilat si amestecam.
  8. Pe un platou se pune prima foaie de blat se stopeste cu sirop , apoi punem un strat de crema, se intinde uniform.
  9. Se adauga a doua foaie , se stropeste cu sirop, adaugam al doilea strat de crema.
  10. Se adauga ultima foaie de blat, se stropeste cu sirop, apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
  11. Se decoreaza cu crema si felii de lamaie.
  12. Este un tort racoros si delicios 🙂

Pofta Buna!

 

Tort de lamaie, 4.6 out of 5 based on 19 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.6 (19 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort de biscuiti cu cafeaTort de biscuiti cu cafea Ingrediente Tort de biscuiti cu cafea Blat: 400 gr biscuiti , 100 gr zahar, 200 ml cafea Crema: 250 gr […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Inghetata de lamaieInghetata de lamaie Ingrediente 1 cutie mascarpone, 400 ml frisca vegetala, 2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 1 lamaie […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Desert cu caiseDesert cu caise Ingrediente Desert cu caise 300 caise, 300 ml smantana dulce pentru frisca , 70 gr zahar, 1 pliculet de  […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress