Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ingrediente

Blat:5 oua, 30 gr ciocolata rasa, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Sirop:100 gr zahar, rom, 200 ml apa.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, rom.
Decor: ciocolata cuvertura, frisca

Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri si ciocolata rasa. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi.
Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut. Cand s-a racit se adauga rom.
Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, esenta de rom si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Peste prima foaie de blat punem crema diplomat . Se pune a doua foaie de blat si se stropeste cu restul de sirop. Se introduce la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp se toarna ciocolata cuvertura peste tort si cu ajutorul unei spatule se uniformizeaza , astfel incat sa fie imbracat in ciocolata. Se introduce la rece cca 5 min.
Se decoreaza cu frisca batuta.

Servire

Se serveste rece.
Tort de ciocolataTort de ciocolataTort de ciocolata
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Cozonac cu ciocolataCozonac cu ciocolata Ingrediente Aluat: 500 gr  faina, 120 gr zahar, 50 ml ulei, 80 gr unt, 3 galbenusuri,  300  ml lapte, 20 gr […]
  • Rulada cu crema de ciocolataRulada cu crema de ciocolata Ingrediente - Rulada cu crema de ciocolata Foaia de rulada: 5 oua, 5 linguri zahar, 7  linguri faina, 2 […]
  • Tort diplomat cu ciocolataTort diplomat cu ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita de 2 l […]
  • Inghetata de ciocolataInghetata de ciocolata Ingrediente 400 ml sodou de vanilie, 400 gr frisca batuta, 150 gr ciocolata Mod de preparare Ciocolata […]
  • Prajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afine Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Sirop:100 gr zahar, rom, […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]



3 comentarii

  1. Ai niste retete minunate,dar ar fi bine daca ai pune si dimensiunea tavii,respectiv a formei.

    Multumesc.

  2. ,,,super retzeta…numai ca ciocolata rasa am adaugat-o in compozitie la sfarsit…am incercat si metoda d-voastra numai ca mi sa taiat toata compozitia ..in rest gust delicioss…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress