Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Tort cu nuca si crema de ciocolata

Tort cu nuca si crema de ciocolata

Ingrediente

Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, vanilie, 20 gr cacao.
Crema: 500 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata amaruie 75% cacao, rom.
Sirop: 200 ml apa fierbinte, rom sau coaja de lamaie rasa, 80 gr zahar.
Decor: miez de nuca

Preparare

Ouale se separa, intr-un bol punem albusurile si in alt bol galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zahar, galbenusurile se mixeaza cu ulei, cacao, sare. Se amesteca usor albusurile batute spuma cu galbenusurile , se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, se niveleaza deasupra si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, in primele 10 minute nu deschideti cuptorul. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se portioneaza in 3 foi. Ciocolata se omogenizeaza cu 40 ml apa calda si se lasa la rece. Frisca se bate cu vanilie si se amesteca cu ciocolata. Se adauga rom dupa gust. Pe un platou se pune prima foaie se insiropeaza, se adauga crema, se insiropeaza a doua foaie, se adauga crema, iar deasupra se pune ultima foaie si se insiropeaza. Se decoreaza cu crema si nuca macinata, iar deasupra se decoreaza cu aveline de crema si miez de nuca. Dupa preferinta se pudreaza cu un praf de cacao.

Servire

Se serveste rece.
Tort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolata
Tort cu nuca si crema de ciocolata, 4.5 out of 5 based on 13 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (13 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Budinca de ciocolataBudinca de ciocolata Ingrediente 1 l lapte, 150 gr faina, 4 oua, 50 gr ciocolata, 30 gr cacao de calitate, 150 gr zahar, 2 […]
  • Bulgarasi de zapadaBulgarasi de zapada Ingrediente 1 pandispan din 3 oua, esenta de  rom, 1 ciocolata -100 gr, 1 lingura  cacao, 50 ml sirop, nuca […]
  • Prajitura cu mere si ciocolataPrajitura cu mere si ciocolata Ingrediente - Prajitura cu mere si ciocolata Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente4 Foi:100 ml ulei, 3 oua, 120 gr zahar, 30 gr cacao,1 plic amoniu stins in 10 ml otet, un praf de […]
  • Rulada cu nucaRulada cu nuca Ingrediente Rulada cu nuca Foaia de rulada: 6  albusuri, 6 linguri zahar, 9 linguri faina, 1/2 plic praf de […]
  • Briose cu ciocolataBriose cu ciocolata Ingrediente 120 gr unt , 90 gr zahar pudra, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 plic  praf […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress