Tort cu fructe

Tort cu fructe
5/5 - (22 votes)

Ingrediente

Blat: 4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar.
Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca batuta.
Sirop: 100 ml apa, 50 gr zahar, esenta de rom
Decor: afine, banane, zmeura, caise, frisca.



Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, iar intr-un bol mixam galbenusurile cu sare si apa.
Cand albusurile sunt spumate,  adaugam compozitia de galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180C/25 minute.
Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut, dupa racire adaugam esenta de rom.
Crema: Intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie.
Se amesteca periodic, iar cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit.
In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, adaugam blatul, apoi o stropim cu sirop.
Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma.
Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat , iar cu ajutorul unei spatule se intinde uniform.
Adaugam fructele si punem tava la rece , pentru 3 ore.
Se scoate tortul din forma , pe o tava si se indeparteaza folia alimentara.
Se decoreaza cu fructe si  se deocreaza cu frisca.
Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.