Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Tort cu crema de zahar ars si mere

Tort cu crema de zahar ars si mere

Ingrediente

Blat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilie
Crema: 1 litru lapte, 5 oua, vanilie, 100 gr zahar.
Glazura: 150 gr zahar pentru caramel, 1 mar.

Preparare

Intr-o cratita se pune zaharul la topit pentru a tepeta practic cratita cu zahar topit, se amesteca cu o paleta pana se topeste si se lasa maxim 30 sec , pana capata o culoare aurie spre roscata. Se ia de pe foc si se misca cratita astfel incat sa fie zahar caramel pe toata suprafata formei. Se pun felii de mar sub forma de floare si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza. Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna pe platou, astfel incat crema este deasupra si blatul sub insiropat cu siropul de la crema. Este un deliciu. Dupa preferinta se poate decora cu frisca.

Servire

Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca.
Tort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mere
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramel IngredienteAluat: 4 oua, 120 gr margarina , 250 gr faina, 180 ml frisca lichida , 170 gr zahar, 1 praf de […]
  • Gutui caramelGutui caramel Ingrediente2 gutui, 100 gr zahar, 150 ml frisca.PreparareGutuiile se spala si se taie fiecare pe jumatate. […]
  • Prajitura cu prune si piersiciPrajitura cu prune si piersici IngredienteBlat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Crema: 3 oua, […]
  • Pere in sirop caramelPere in sirop caramel Ingrediente3 pere ( cantitatea este dupa preferinta), 150 ml zahar , vanilie, 3 picaturi zeama de […]
  • Tort rapid cu mereTort rapid cu mere Ingrediente Blat: 5 oua, 100 gr zahar, o lingurita praf de copt stins in otet, 120 gr faina, 1 praf de […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress