Tort cu ananas

Ingrediente

Glazura: 50 gr zahar.Crema de zahar ars : rondele de ananas, 100 gr zahar, 3 oua, 500 ml lapte, vanilie.

Blat: 3 oua, 10 ml apa rece, 60 gr zahar, 70 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Decor: cirese confiate , frisca, jeleu transparent.

Preparare

Mod de preparare crema:Zaharul se pune in cratita la foc mic.
Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei.
Se lasa sa se raceasca cateva momente, se adauga rondele de ananas si lasam la rece .
Separat se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars cu ananas . Se da la cuptor la foc mediu cca 30, pana se intareste.

Mod de preparare blat:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
Se adauga compozitia de blat peste crema intarita si lasam la cuptor la foc mediu pana ce blatul incepe sa devina auriu, iar prin apasare revine la forma initiala.
Se scoate din cuptor si se lasa la rece cca 4 ore sau de seara pana dimineata.
Tortul se rastoarna pe un platou , in rondele adaugam cate o cireasa confiata, glazuram cu jeleu transparent si decoram cu frisca.

Tort cu ananasTort cu ananasTort cu ananas
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Tort cu fructeTort cu fructe IngredienteBlat: 6 oua, 150 gr zahar, 160 gr faina, 1 praf de copt, otet, sare. Crema: 1 praf de budinca, 20 […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Tort cu ananas si capsuniTort cu ananas si capsuni Ingrediente Tort cu ananas si capsuni Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 […]
  • Tort rapid cu mereTort rapid cu mere Ingrediente Blat: 5 oua, 100 gr zahar, o lingurita praf de copt stins in otet, 120 gr faina, 1 praf de […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress