Tort Capucino

Ingrediente

Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf sare.
Crema: 3 oua, 150 gr zahar, 100 ml lapte, 3 plicuri capucino, 500 ml frisca.
Decor: cacao si frisca.

Preparare

Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cacao. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Separat se obtine crema: intr-o cratita se amesteca ouale cu zahar, capucino, lapte si se pun la fiert pe foc mic. Amestecam continuu sa nu se prinda de fundul cratitei.
Este gata cand s-a ingrosat.( ca idee cum este o smantana)Se pune apoi la rece. Dupa ce blatul s-a copt se lasa la rece , se taie apoi in trei foi. Crema cand s- racit se bate frisca, apoi se amesteca cu crema si se mixeaza 5 minute. Dupa toate aceste operatiuni se umple tortul : pe o tava punem prima foaie – baza, un start de crema a doua foaie, un start de crema si ultima foaie. Se imbraca tot in crema, se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule si se decoreaza cu crema folosindu-ne de un pos cu sprit. Dupa decor se pudreaza fin cu cacao. Se pastreaza la rece.

Servire

Se serveste rece ca desert alaturi de o cafea aromata.
Tort CapucinoTort CapucinoTort CapucinoTort CapucinoTort Capucino
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort cu ciocolata amaruieTort cu ciocolata amaruie IngredienteBlat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf sare. […]
  • Tort de ciocolataTort de ciocolata Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr ciocolata rasa, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura DalmatianPrajitura Dalmatian IngredienteBlat: 5 oua, 10 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 150 gr zahar pentru […]
  • Chec in trei culoriChec in trei culori Ingrediente Chec in trei culori 5 oua, 150 gr zahar, 220 gr faina, 100 ml ulei, 1/2  plic praf de copt , 1 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress