Tort Buturuga

Ingrediente

Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina,20 gr cacao, o lingurita praf de copt, un praf de sare.
Crema de ciocolata: 2 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 250 gr unt sau margarina, rom, 150 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida
Decor: crema de ciocolata, cirese confiate, zahar pudra, toporas din ciocolata, frisca.

Preparare

Foia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu cacao, praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pune pe hartia cu care s-a copt. Crema :intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul. Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.
Pe foaia de rulada adaugam un strat de crema, se ruleaza si se introduce la rece cca 20 min. Dupa acest timp rulada se finiseaza. Se indeparteaza marginile si se taie in trei parti in diagonala, astfel incat sa formam tortul.Cele trei rulade se lipesc cu crema si se pun pe un platou cu hartie decor. Se decoreaza cu crema de ciocolata imitand scoata de copac, se adauga toporasul de ciocolata , formam floricele din cirese confiate si frisca, apoi se pudreaza cu putin zahar farin.

Servire

Este un tort recomandat celor care iubesc ciocolata.
Tort ButurugaTort ButurugaTort Buturuga
Tort Buturuga, 5.0 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu mere si biscuitePrajitura cu mere si biscuite IngredienteBlat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 […]
  • Tort de biscuiti cu cafeaTort de biscuiti cu cafea Ingrediente Tort de biscuiti cu cafea Blat: 400 gr biscuiti , 100 gr zahar, 200 ml cafea Crema: 250 gr […]
  • Sarlota de capsuniSarlota de capsuni IngredienteFoaie de rulada: 3 oua, 10 gr cacao, 40 gr faina, 1/2 praf de copt, 30 gr zahar. Sarlota: 4 oua, […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress