Strudel cu mere

Ingrediente

Aluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, otet, sare apa rece.
Umplutura: 6 mere, 150 gr zahar, 10 gr stafide, scortisoara, 30 gr gris, 50 gr unt.
Decor: zahar pudra vanilat.

Preparare

Aluatul se obtine conform retetei de aluat frantuzesc. Pentru umplutura avem nevoie de mere sanatoase, acestea se curata de coaja si se razuiesc. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii , se adauga grisul si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se adauga  scortisoara. Aluatul se lucreaza la rece, se intinde o foaie cu ajutorul merdenelei, se adauga un sir de umplutura , se ruleaza strans si se taie foaia cu un cutit incalzit. Se taie apoi ruloul obtinut in bucati de cca 12-15cm, se pun intr-o tava neunsa, stropita cu apa si se introduc in cuptorul incins. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute. Cand s-au copt se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar farin.

Servire

Se servesc calde sau reci.
Strudel cu mereStrudel cu mereStrudel cu mereStrudel cu mereStrudel cu mere
Strudel cu mere, 4.0 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca Ingrediente 500 gr foietaj crud. Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de […]
  • Strudel cu fructe de padureStrudel cu fructe de padure Ingrediente 800 gr foietaj crud. Umplutura:  250 gr fructe de padure (afine, zmeura, mure -congelate),  […]
  • Mini strudele cu dovleacMini strudele cu dovleac Ingrediente Mini strudele cu dovleac Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Strudel cu branzaStrudel cu branza IngredienteAluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, 0,010 ml otet,0,025 gr sare, 150 […]
  • Cornuri cu branzaCornuri cu branza IngredienteAluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, 0,010 ml otet,0,025 gr sare, 150 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress