Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Strudel cu gem si nuca

Strudel cu gem si nuca

Ingrediente

500 gr foietaj crud.
Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de rom.
Decor: zahar pudra

Preparare

Intr-un bol se pune nuca , gemul si esenta de rom. Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Pregatim tava, se poate pune stropita cu apa sau tapetata cu hartie de copt. Foietajul crud se intinde cu o merdenea pe un blat pudrat cu faina , se adauga umplutura si rulam astfel incat sa obtinem un rulou, care se portioneaza dupa preferinta. Se pun unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana devin aurii. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racesca cateva momente .

Servire

Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar farin.
Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Strudel cu fructe de padureStrudel cu fructe de padure Ingrediente 800 gr foietaj crud. Umplutura:  250 gr fructe de padure (afine, zmeura, mure -congelate),  […]
  • Chec cu nucaChec cu nuca Ingrediente Chec cu nuca 4 oua, 6  linguri zahar, 10 linguri  faina, 1 lingura  cacao , 3 linguri ulei, 1 […]
  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente Gem de prune 5 kg prune, 2 kg zahar. Preparare Gem de prune Prunele  se spala , se desfac […]
  • Mini strudele cu dovleacMini strudele cu dovleac Ingrediente Mini strudele cu dovleac Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, […]
  • Strudel cu mereStrudel cu mere Ingrediente Aluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, otet, sare apa rece. Umplutura: […]
  • Prajitura DobosPrajitura Dobos Ingrediente Prajitura Dobos Foi dobos: 5 oua, 100 gr faina plus 25 gr , 100 gr zahar , ulei pentru uns […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress