Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Sarlota de capsuni

Sarlota de capsuni

Ingrediente

Foaie de rulada: 3 oua, 10 gr cacao, 40 gr faina, 1/2 praf de copt, 30 gr zahar.
Sarlota: 4 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 300 gr capsuni, 50 gr zahar pentru capsuni.
Decor: capsuni, frisca , frunze de menta.

Preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe o hartie de copt de dimensiunea tavii si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Dupa coacere se pudreaza cu faina si se desprinde de pe hartia de copt cu mare grija. Se lasa la rece pana obtinem compozitia de sarlota.Intr-un vas punem: gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Capsunile se lasa de seara presarate cu zahar, se scurg de sirop si se paseaza. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga capsunile pasate, frisca batuta spuma si amestecam usor pana obtinem o compozitie uniforma. Se tapeteaza o tava inalta cu foie alimentara , se adauga compozitia de sarlota apoi punem foaia de rulada. Se introduce la rece si se lasa cca 2 ore. Se rastoarna tava cu sarlota pe o tava intinsa, se inlatura folia si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza cu frisca , capsuni si frunze de menta.

Servire

Se serveste rece.
Sarlota de capsuniSarlota de capsuniSarlota de capsuniSarlota de capsuni
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Prajitura Zi si NoaptePrajitura Zi si Noapte Ingrediente Prajitura Zi si Noapte Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml […]
  • Tort cu fructeTort cu fructe Ingrediente Blat:4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar. Crema:3 […]
  • Tort ButurugaTort Buturuga IngredienteFoaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina,20 gr cacao, o lingurita praf de copt, un praf de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress