Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Rulada diplomat cu portocale

Rulada diplomat cu portocale

Ingrediente

Foaie de rulada: 3 oua, 45 gr zahar, 50 gr faina, un praf de sare, 1 plic de zahar vanilat.
Crema: 3 oua, 10 gr gelatina, 500 gr frisca vegetala, 200 ml smanatana, 200 ml lapte, 150 gr zahar,
Umplutura: portocale in sirop,
Decor: felii de portocale

Preparare

Feliile de portocale se pun de seara in sirop cu vanilie pentru a fi dulci si aromate.
Din compozitia prezentata obtinem 2 foi de rulada.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu sare, si zahar vanilat. Albusurile se pun peste galbenusuri, se adauga faina si se incorporeaza usor. Se pune compozitia pe o hartie de copt cat dimensiunea unei tavi, si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana capata o tenta aurie. Se pudreaza cu faina si se lasa la rece. Cand s-a racit se desprinde usor de pe hartie. Crema diplomat: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand . Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Se bate frisca 300 ml , smantana 100 ml, si vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga cubuletele de portocale si amestecam usor pana se incorporeaza toata frisca. Compozitia se imparte pentru cele doua foi de rulada. Se intinde uniform si se ruleaza cu ajutorul foii pe care s-a copt. Se pun foile umplute pe o tava si se lasa la rece pentru minim 2 ore. Dupa acest timp se decoreaza cu frisca batuta (200 ml frisca , 100 ml smantana, 80 gr zahar, vanilie) si felii de portocale.

Servire

Se serveste rece la masa de Revelion.
Rulada diplomat cu portocaleRulada diplomat cu portocaleRulada diplomat cu portocale
Rulada diplomat cu portocale, 4.8 out of 5 based on 17 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (17 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Chec cu stafide si ciocolataChec cu stafide si ciocolata Ingrediente 4 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 20 gr cacao, 40 gr stafide glazurate cu ciocolata, 30 ml […]
  • Prajitura cu mere glazurataPrajitura cu mere glazurata Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 […]
  • Prajitura cu mere si ciocolataPrajitura cu mere si ciocolata Ingrediente - Prajitura cu mere si ciocolata Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Rulada cu banane si ciocolataRulada cu banane si ciocolata Ingrediente Foaie de rulada: 3 oua, 45 gr zahar, 50 gr faina, un praf de sare, cacao, 1 plic de zahar […]
  • Prajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea Neagra Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Tort de piersiciTort de piersici Ingrediente Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress