Rulada cu zmeura

Ingrediente

Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare.
Crema: 2oua, 100 ml lapte, 150 gr zahar, vanilie, 500 gr frisca.
Decor: Sirop de zmeura, crema de vanilie, zmeura, nuca de cocos.

Preparare

Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas omogenizam ouale cu zahar si lapte. La foc mic punem vasul cu aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa. Se adauga la final vanilia si se lasa la rece. Separat se bate frisca , si treptat se adauga compozitie de crema rece. Se omogenizeaza pana obtinem o crema spumanta. Pe foia de rulada se adauga din loc in loc sirop de zmeura, apoi adaugam crema astfel incat sa obtinem un strat uniform. Se ruleaza cu mare grija si se introduce la rece. Peste cca 2 ore se imbraca intr-un strat subtire de crema, se presara nuca de cocos, si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama calda. Se decoreaza fiecare portie cu zmeura.

Servire

Se serveste rece.
Rulada cu zmeuraRulada cu zmeuraRulada cu zmeuraRulada cu zmeuraRulada cu zmeura
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Rulada cu ciocolata si zmeuraRulada cu ciocolata si zmeura IngredienteFoaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare. […]
  • Prajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar ars IngredienteBlat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema de zahar ars: 5 oua, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa IngredienteBlat: 6 galbenusuri, 250 gr margarina, 30 gr cacao, 200 ml lapte, 1 praf de copt stins in otet, […]
  • Prajitura cu merePrajitura cu mere IngredienteBlat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar. Strat de mere: 5 mere, […]
  • Prajitura cu stafidePrajitura cu stafide IngredienteFoi rulada: 5 oua, 100 gr zahar, 120 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare. […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress