Ingrediente
Foaie de rulada: 3 oua, 45 gr zahar, 50 gr faina, un praf de sare, 1 plic de zahar vanilat.
Crema:500 gr frisca, 300 gr capsuni, 150 gr zahar, 2 oua, 100 ml lapte.
Decor: capsuni
Preparare
Pregatim foaia de rulada: Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu sare, si zahar vanilat. Albusurile se pun peste galbenusuri, se adauga faina si se incorporeaza usor. Se pune compozitia pe o hartie de copt cat dimensiunea unei tavi, si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana capata o tenta aurie. Se pudreaza cu faina si se lasa la rece. Cand s-a racit se desprinde usor de pe hartie. Capsunile spalate se taie felii si se tin intr-un bol cu zahar vanilat.
Crema: Intr-un vas se pun ouale, zaharul, laptele, se mixeaza bine si se pune pe Baine-Marie. Se lasa pana obtinem o consistenta cremoasa. Se ia apoi de pe Baine Marie si se lasa la rece. Cand s-a racit compozitia se bate frisca. Crema obtinuta se mixeaza cu frisca batuta treptat.
Formam rulada: Pe foaia de rulada se adauga trei sferturi din crema obtinuta, se adauga din loc in loc dupa preferinta felii de capsuni si se ruleaza folosindu-ne de hartia pe care s-a copt foaia de rulada. Se introduce la rece pentru minim 30 minute, apoi se decoreaza dupa preferinta.
Servire
Se serveste rece.
2 Comments
abea astept sa o incerc
desert minune 🙂