Praline asortate

5/5 - (1 vote)

Ingrediente

300 gr budinca de cicolata/ crema de vanilie cu ciocolata, 16 biscuiti Oreo, esenta de rom.
Glazura: ciocolata menaj +3 picaturi ulei.
Decor: ciocolata alba, ciocolata cuvertura de cacao, nuca de cocos


Preparare

Biscutii se maruntesc. Intr-un bol punem budica, esenta de rom si biscuitii.
Amestecam pana obtinem  o compozitie omogena.
Cu ajutorul unei lingurite sau lingura de inghetata, luam compozitie si modelam.
Pralinele trebuie sa aiba aceasi forma dupa modelare.
Le  punem pe o tava tapetata cu hartie si  transferam  la frigider, cca 30 minute.
Topim ciocolata pe baie de abur. Adaugam uleiul  si  amestecam.
Fiecare pralina se trece prin ciocolata topita,  cu ajutorul a doua furculite si se pun intr-o  tava tapetata cu hartie.
Le lasam 2 minute, deoparte. Punem in  cornete de hartie ciocolata si decoram pralinele dupa preferinta.
O parte din ele se decoreaza doar cu nuca de cocos. Se pun pe chese si se pastreaza la loc racoros.
Pofta Buna!


Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Praline asortate”

  1. Adriana Dumitru

    Este cel mai tare site culinar pe care l-am vizitat ! Retete usoare,ieftine si de efect maxim ! 
    Imi place maxim !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.