Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Cand s-a racit se taie in trei foi.
Sirop
In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.
Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .
Crema
Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.
Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.
Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.
Finisare
Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.
Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.
Se inlatura marginile.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.
Din hartie de copt obtinem niste fasii peste care intindem ciocolata cuvertura.
Fiecare prajitura se imbraca in hartia cu ciocolata si se pune rapid pe o tava. Dupa ce am imbracat toate prajiturile se pun la rece pentru 5 min. Se inlatura hartia cu grija.
Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.
Se umplu cu frisca batuta , apoi se decoreaza cu jeleu.
1 Comment
Va rog sa imi spuneti cum se
face hartia de ciocolata…daca sunteti draguti sa-mi comunicatzi pe imail ella_for2000@yahoo.com