Prajitura Nufar

Prajitura Nufar
4.9/5 - (20 votes)

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema: 2 oua, 100 ml lapte, 180 gr zahar, 200 gr unt sau margarina, 10 ml esenta rom, 100 gr ciocolata,  50 ml smantana pentru frisca.
Sirop: 150 gr zahar, 300 ml apa, 10 ml esenta rom.
Decor: 150 gr ciocolata menaj  , 300 gr frisca batuta, 50 gr jeleu rosu.



Preparare

Blat – Albusurile se bat spuma cu zahar, separat  mixam galbenusurile cu sare.

Amestecam cele doua compozitii.

Adaugam  faina amestecata cu praful de copt, praful de sare  si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt , dimeniune 30×20 cm.

Blatul se coace la 180C/25 minute.

Dupa racire, blatul se portioneaza in trei foi.



Sirop

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul

Fierbem 1 minut si punem la racit.

Adaugam esenta de rom si amestecam.



Crema

Intr-o cratita punem:   ouale, zaharul, frisca ,  laptele si  ciocolata.

Se pune pe foc si se amesteca continuu,  pana cand incepe sa se ingroase.

Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si untul.

Crema se omogenizeaza   pana devine omogena.



Finisare

Punem putin sirop intr-o tava si prima foaie de blat.

Se insiropeaza , se pune un strat de crema si se intinde uniform .

Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, ultima foaie si stropim cu sirop.

Se introduce la congelator pentru 30 minute.
Se inlatura marginile si portionam prajitura.

Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in 20 de bucati
Facem niste fasii din hartie, duble ca inaltimea blatului.

Se adauga ciocolata si se intinde sub forma unui semicerc.

Fiecare prajitura se imbraca in hartia cu ciocolata si se pune rapid pe o tava.

Dupa ce am imbracat toate prajiturile,  se pun la rece pentru 15 minute.

Se inlatura hartia cu grija si transferam prajiturile pe o tava.

Se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu jeleu.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Prajitura Nufar”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.