Prajitura Nufar

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema: 2 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 250 gr unt sau margarina, rom, 150 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida
Sirop: 150 gr zahar, 400 ml apa, rom.

Decor: ciocolata cuvertura, frisca , jeleu rosu.

Preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Cand s-a racit se taie in trei foi.

Sirop

In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.

Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .

Crema

Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.

Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.

Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.

Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.

Finisare

Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.

Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.
Se inlatura marginile.

Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.
Din hartie de copt obtinem niste fasii peste care intindem ciocolata cuvertura.
Fiecare prajitura se imbraca in hartia cu ciocolata si se pune rapid pe o tava. Dupa ce am imbracat toate prajiturile se pun la rece pentru 5 min. Se inlatura hartia cu grija.
Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.

Se umplu cu frisca batuta , apoi se decoreaza cu jeleu.

Servire

Se servesc reci.
Prajitura NufarPrajitura NufarPrajitura Nufar
5 (100%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura BoemaPrajitura Boema IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura CrizantemaPrajitura Crizantema IngredienteIngrediente pentru blat : 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: […]
  • AmandinaAmandina IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Tort cu cafeaTort cu cafea Ingrediente Tort cu cafea Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. pentru […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]



1 Comentariu

  1. Va rog sa imi spuneti cum se
     face hartia de ciocolata…daca sunteti draguti sa-mi comunicatzi pe imail ella_for2000@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress