Prajitura Magura

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema: 1ou, 100 gr zahar, 150 gr unt, vanilie, 250 gr lapte, 30 gr faina, un praf de sare, 100 ml frisca vegetala.
Glazura: ciocolata cuvertura , 50 ml ulei.

Preparare

Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi. Separat formam crema: amestecam oul, zaharul, faina, un praf de sare cu o parte din lapte rece cca 50 ml, restul se lapte se pune la fiert. Cand a dat in clocot se adauga amestecul si se lasa sa fiarba pentru cateva minute amestecand continuu, pana se ingroasa. Cand este gata se lasa la rece. Untul se pune intr-un bol , se lasa langa un loc cald pentru a avea o compozitie buna de omogenizat. Se omogenizeaza apoi cu zahar vanilat si se adauga treptat crema fiarta si racita. Spre final se adauga frisca lichida si se omogenizeaza cca 5 minute. Pe o tava punem o foaie de blat, se umple cu trei sferturi din crema , se adauga a doua foaie. Se preseaza usor apoi se adauga restul de crema deasupra. Se introduce la rece pentru 30 minute. In acest timp punem la topit pe Baine-Marie intr-un bol ciocolata. Pentru diluare folosim ulei, sa obtinem o compozitie lichida. Dupa ce am tinut prajitura la rece se toarna ciocolata deasupra si se intinde repede in start uniform cu ajutorul unei spatule. Se lasa din nou la rece si se portioneaza cu un cutit incalzit in apa fierbinte. Dupa portionare parjiturile se pun pe platou.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura MaguraPrajitura MaguraPrajitura MaguraPrajitura MaguraPrajitura Magura
3 (60%) 2 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura  diplomat cu capsuniPrajitura diplomat cu capsuni Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afine Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Sirop:100 gr zahar, rom, […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Tort de piersiciTort de piersici Ingrediente Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress