Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura Inteligenta

Prajitura Inteligenta

Ingrediente

4 oua, 120 gr margarina, 120 gr faina, 20 ml apa, 500 ml lapte la temperatura camerei , 1 plic zahar vanilinat, 150 gr zahar , zahar farin pentru pudrat.

Preparare

Margarina se topeste intr-un vas, dupa care o lasam la racit. Albusurile le punem intr-un bol si le batem spuma cu mixerul. Intr-un alt bol mai incapator punem galbenusurile, adaugam zahar , zaharul vanilinat apa si omogenizam totul . In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si omogenizam. In compozitia obtinuta adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza complet. Se adauga laptele caldut si mixam bine. La final se adauga in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspect de ciorba , in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema. Se unge o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul incalzit pentru 40 minute, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa ce prajitura s-a copt o scoatem din cuptor, se lasa in tava la racit apoi se pudreaza cu zahar farin.

Servire

Se serveste rece cu zahar pudra.
Prajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura DesteaptaPrajitura Desteapta
5 (100%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort de piersiciTort de piersici Ingrediente Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Chec marmorat cu nucaChec marmorat cu nuca Checul este unul dintre deserturile preferate ale romanilor. Se prepara rapid, cu ingredient simple, pentru […]
  • Ecler cu ciocolataEcler cu ciocolata Reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este preferata de intreaga familie. Eclerul este […]
  • ProfiterolProfiterol Ingrediente Profiterol Aluat gogosi :50 ml ulei, 100 ml apa, 100 gr faina, 3 oua, un praf de […]
  • Chec cu lamaieChec cu lamaie Chec pufos si extrem de aromat ! Lamaia este vedeta in bucataria mea ! Ingrediente pentru 1 chec/timp 1 […]
  • Prajitura cu alune si friscaPrajitura cu alune si frisca Ingrediente Prajitura cu alune si frisca Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf […]

kalapod.net%20

2 comentarii

  1. Cand se pune apa? La ingrediente este si apa,20 ml..dar in reteta nu apare..

  2. Astazi am facut aceasta prajitura si pot sa spun ca e foarte usor de facut si e absolut delicioasa,fetele mele au devorat-o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress