Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.
Crema: 300 gr unt, 150 gr ciocolata amaruie, 150 gr zahar, rom,
Sirop: 100 gr miere,150 ml apa, vanilie.
Decor: ciocolata cuvertura cacao , ciocolata alba
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.
Crema:
Intr-un vas punem zaharul, 100 gr unt, ciocolata bucati si amestecam.
Se pune vasul la foc mic si amestecam continuu pana cand zaharul se dizolva si crema capata consistenta.
Se ia de pe foc si se pune la rece. Dupa acest timp se omogenizeaza cu restul de unt pana obtinem o crema omogena si cremoasa .
Se adauga esenta de rom dupa preferinta .
Sirop:
Intr-un bol se adauga mierea , vanilia, apa.
Se amesteca pana ce mierea s-a dizolvat complet.
Asamblare:
In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
Se stropeste cu sirop si adaugam crema intr-un strat uniform.
Se aseaza a doua foaie si se stopeste cu sirop.
Se introduce la rece si se lasa cca 2-3 ore.
Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata de cacao topita in baine-marie.
Se pun pe chese, apoi pe o tava intinsa pentru decor.
Cu ajutorul unui cornet cu ciocolata alba topita decoram prajiturile .
Adaugam aveline de crema si frunze de ciocolata alba.
Frunzele de ciocolata alba se obtin cu ajutorul unui cornet de ciocolata alba, dupa imaginatie.