Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura Excelent

Prajitura Excelent

Ingrediente

Foi: 4 oua, 120 gr zahar,120 gr faina, 20 gr cacao, praf de copt, sare.
Crema: 3 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 50 ml frisca, 50 gr ciocolata, 30 gr cacao, rom, 250 gr margarina.
Decor: ciocolata , frisca

Preparare

Foile se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe hartie de copt, cca 4 foi. Se coc in cuptorul incins, iar dupa coacere se pudreaza cu faina. Se desprind de pe hartia de copt cu ajutorul unui servet umed. Crema: Intr-un vas se amesteca: ouale, zaharul, laptele. frisca, ciocolata, margarina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie densa. Se lasa la rece cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Cand este rece se mixeaza pana obtinem o crema omogena. Pe o tava se pune prima foaie, se unge cu crema, si continuam cu urmatoarele foi. Se introduce la rece, pentru o ora. Se inlatura marginile cu ajutorul unui cutit incalzit si se imparte in 3 parti egale. Se unge cu crema si se introduce din nou la rece. Separat pregatim ciocolata pe Baine Marie. Se imbraca bucatile de prajitura in ciocolata , se lasa la rece cateva minute , apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza cu frisca batuta.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura ExcelentPrajitura Excelent
6 (120%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tarta cu mereTarta cu mere Ingrediente- Tarta cu mere Aluat: 400 gr faina, 200 gr unt, 1/2 praf de copt, 2 linguri  smantana, 2 […]
  • Prajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afine Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Sirop:100 gr zahar, rom, […]
  • Cremsnit cu friscaCremsnit cu frisca Ingrediente 1 kg aluat foietaj, 500 gr crema de vanilie, 100 gr frisca vegetala, 50 ml smanatna, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Tort de ciocolataTort de ciocolata Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr ciocolata rasa, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr […]
  • Prajitura  diplomat cu capsuniPrajitura diplomat cu capsuni Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress