Prajitura Dobos

Ingrediente Prajitura Dobos

Foi dobos: 5 oua, 100 gr faina plus 25 gr , 100 gr zahar , ulei pentru uns tava.

Crema de cacao: 2 oua, 100 ml lapte, 70 gr cacao, 250 gr unt sau margarina, esenta de rom, 150 gr zahar.

Barot de nuci si zahar ars : 100 gr

Zahar pentru glasat: 50 gr

Decor: frisca , crema de cacao

Mod de preparare foi dobos

  1. Albusurile se bat spuma cu 80 gr zahar,  galbenusurile se omogenizeaza cu 20 gr zahar.
  2. Se formeaza compozitia prin combinarea galbenusurilor cu albusurile batute spuma foarte lejer si prin adaugarea treptata a fainii.
  3. Compozitia se intinde direct pe tava unsa si tapetata cu faina.
  4. Foile se coc la 120 gr C pana devine crocanta.
  5. Se desprinde imediat de pe tava si se suprapun presarate cu faina intre ele.

Mod de preparare crema de cacao

  1. Intr-un cratita se adauga ouale, zaharul, laptele , cacao  si amestecam bine.
  2. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.
  3. Se ia de pe foc si se pune la rece. Separat intr-un vas untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita , iar la final se adauga esenta de rom

Mod de preparare barot de nuci

  1. Miezul de nuca se sfarama cu merdeneaua si se amesteca cu zahar ars pisat.

Asamblare

  1. Am obtinut 4 foi , am indeparat 1 foaie  si am umplut 3 foi. Foile Dobos se umplu cu crema de cacao apoi se introduc la rece pentru intarirea cremei (solidificare). Dupa racire am taiat foile umplute in 2 parti si le-am uns cu crema. Am obtinut un straif cu 6 foi. Foaia indepartata am finisat-o dupa  forma straifului.
  2. Straiful se unge cu crema pe margini . Zaharul se caramelizeaza si se taorna pe ultima foaie (foaia 4), apoi se inseamna portile in stare calda cu un cutit uns cu grasime.
  3. Se monteaza foaia obtinuta pe restul de foi umplute.
  4. Se baroteaza marginile cu barot de nuci si portionam dupa semnele facute la suprafata ultimei foi.
  5. Prajiturile se pun pe chese, apoi se decoreaza cu aveline din  crema  si frisca ultima foaie.

Pofta Buna!

 

Prajitura Dobos, 4.7 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.7 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu alune si friscaPrajitura cu alune si frisca Ingrediente Prajitura cu alune si frisca Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf […]
  • Prajitura TavalitaPrajitura Tavalita Ingrediente Prajitura Tavalita Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, […]
  • Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca Ingrediente 500 gr foietaj crud. Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de […]
  • Negresa cu friscaNegresa cu frisca Ingrediente Negresa cu frisca 200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr […]

2 comentarii

  1. Ana_mitrea2011

    uuuuuuuuuuu ce mai prajitura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!adevaraciune
    bafta in continuare

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. de ce nu pot scoate la imprimanta retetele ?

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress