Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Ingrediente

Blat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, pulpa de struguri.
Decor: boabe de struguri aromati, frunze de menta.

Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Blatul se taie in 2 foi.Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, si prima foaie de blat . Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, pulpa de struguri si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Dupa gust se poate adauga vanilie. Peste prima foaie de blat se toarna crema, se uniformizeaza apoi punem a doua foaie. Se adauga restul de crema peste a doua foaie iar cu ajutorul unei furculite formam un model ondulat. Se introduce prajitura la rece pentru minim 3 ore. Cand este gata se portioneaza si se decoreaza.

Servire

Se serveste rece.

Sugestii

Pulpa de struguri se obtine din 500 gr struguri aromati boabe, pasati. compozitia formata se fierbe cu 200 gr zahar cca 10 minute apoi se strecoara. Se foloseste rece.

Sugestii

Pulpa de struguri se obtine din 500 gr struguri aromati boabe, pasati. compozitia formata se fierbe cu 200 gr zahar cca 10 minute apoi se strecoara. Se foloseste rece.
Prajitura cu struguriPrajitura cu struguriPrajitura cu struguriPrajitura cu struguri
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort de piersiciTort de piersici Ingrediente Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Prajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afine Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Sirop:100 gr zahar, rom, […]
  • Tort de ciocolataTort de ciocolata Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr ciocolata rasa, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr […]
  • Prajitura cu merePrajitura cu mere IngredienteBlat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar. Strat de mere: 5 mere, […]
  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Sarlota de capsuniSarlota de capsuni IngredienteFoaie de rulada: 3 oua, 10 gr cacao, 40 gr faina, 1/2 praf de copt, 30 gr zahar. Sarlota: 4 oua, […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress