Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu stafide

Prajitura cu stafide

Ingrediente

Foi rulada: 5 oua, 100 gr zahar, 120 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 100 gr stafide imbatate in rom.
Decor: frisca , piscot

Preparare

Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma , stafidele si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. In tava pe care am copot foile de rulada, se pune o folie alimentara, se adauga prima foaie, adaugam crema. Se intinde uniform apoi se pune a doua foaie. Se adauga restul de umplutura apoi punem ultima foaie. Se preseaza putin , se introduce la rece si se lasa cca 5 ore. Se indeparteaza foilia, se portioneaza cu un cutit incalzit in apa fierbinte si se pun pe chese. Se decoreaza cu o avelina din frisca si deasupra un piscot.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu stafidePrajitura cu stafidePrajitura cu stafide
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Prajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar ars IngredienteBlat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema de zahar ars: 5 oua, […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Prajitura cu prune si piersiciPrajitura cu prune si piersici IngredienteBlat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Crema: 3 oua, […]
  • Tort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mere IngredienteBlat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilie Crema: 1 litru lapte, 5 oua, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress