Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu prune si piersici

Prajitura cu prune si piersici

Ingrediente

Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Crema: 3 oua, 200 gr amidon, 700 ml lapte, 150 gr zahar, vanilie, zeama de lamaie, sare.
Decor: prune, piersici din compot, jeleu transparent.

Preparare

Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Crema se prepara dupa ce s-a copt blatul, astfel incat blatul sa se raceasca pana obtinem crema. Intr-o cratita punem laptele la fiert, separat intr-un bol amestecam zaharul cu ouale, omogenizam, adaugam amidonul, vanilia, un praf de sare si turnam aceasta compozitie in laptele fiert, se amesteca bine si dupa ce se ingroasa se mai lasa 1 minut sa fiarba bine si se pune la racit cateva minute. Se taie blatul in 2 foi, punem prima foaie pe o tava, turnam un start de crema, adaugam foaia de blat, peste turnam restul de crema. Fructele fara zeama se taie felii si se decoreaza prajitura dupa imaginatie. Deasupra se toarna un jeleu transparent . Se introduce la rece pentru 1 ora. Cand este gata se portioneaza.

Servire

Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca.
Prajitura cu prune si piersiciPrajitura cu prune si piersiciPrajitura cu prune si piersiciPrajitura cu prune si piersici
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress