Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu nuca si marmelada

Prajitura cu nuca si marmelada

Ingrediente

Blat: 4 oua, 100 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 50 gr nuca macinata.
Strat 1: Marmelada de caise
Strat 2: Crema de unt- 250 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 300 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, esenta de vanilie.
Decor: ciocolata cuvertura, nuca macinata

Preparare

Preparare blat:
1. Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca .
4. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
5. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
6. Se lasa la racit, apoi se taie in 3 foi.
Preparare crema de unt:
1. Se pune laptele (250 ml) intr-o cratita la fiert.
2. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si 50 ml lapte rece.
3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca fine pana se ingroasa si fierbe in clocot.
4. Se ia cratita de pe foc , se pune compozitia intr-un bol si adaugam vanilia.
5. Cand este rece se spumeaza impreuna cu unt.
Asamblare:
1. Pe o tava intinsa de servire se pune hartie de copt.
2. Se pune prima foaie de blat, adaugam primul strat : marmelada de caise, astel incat sa obtinem un strat uniform.
3. Se aseaza a doua foaie, se adauga stratul de crema apoi ultima foaie de blat.
4. Se introduce in frigider pentru 30 minute.
5. Ciocolata cuvertura se topeste pe baie de abur si se toarna peste prajitura.
6. Se decoreaza cu nuca macinata si se introduce din nou in frigider.
7. Dupa 10 minute se scoate din frigider si se finiseaza.
8. Se taie dupa preferinta cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita.
Pofta Buna!
Prajitura cu nuca si marmelada
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Chec cu dovleac si nucaChec cu dovleac si nuca Ingrediente Chec cu dovleac si nuca 4 oua, 4 linguri piure de dovleac, 150 gr zahar, 50 ml ulei, 1 plic […]
  • Prajitura cu merePrajitura cu mere IngredienteBlat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar. Strat de mere: 5 mere, […]
  • Prajitura cu portocalePrajitura cu portocale Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Prajitura pufoasa cu lamaiePrajitura pufoasa cu lamaie Ingrediente Prajitura pufoasa cu lamaie Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]



2 comentarii

  1. as face si eu prajitura asta dar nu inteleg cu se spumeaza inpreuna cu untul topit sau asa..imi poate explica cineva..multumesc

    • Untul la temperatura camerei impreuna cu compozitia obtinuta din : 100 gr amidon alimentar, 300 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, esenta de vanilie se mixeaza pana obtinem o crema omogena, pufoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress