Ingrediente
3 oua, 50 ml lapte, 80 gr zahar, 50 gr unt, 120 gr faina, un praf de sare, 1 plic praf de copt, .
Umplutura: 4 mere mari, scortisoara, 80 gr zahar.
Umplutura: 4 mere mari, scortisoara, 80 gr zahar.
Preparare
- Merele se spala, se indeparteaza coaja si mijlocul. Le taiem cubulete , se amesteca cu zahar si se pun intr-o cratita pe foc. Se amesteca si se tin cca 5-6 min.
- Untul se topeste pe baie de aburi. Intr-un bol mixam zaharul cu ouale intregi. Se adauga treptat laptele, apoi untul topit , praful de sare. Se adauga peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor. Intr-o tava (dimensiune 20×30 )tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se introduce in cuptorul incalzit 180 grade.
- Se lasa cca 10-12 min, se scoate apoi tava din cuptor , se adauga compozitia de mere pe toata suprafata prajiturii. Se adauga restul de compozite si se introduce din nou la copt. Se mai lasa cca 15 min. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.
Servire
Se serveste la mic dejun langa cafea sau ca desert.

Voteaza