Ingrediente
Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.
Umplutura: 4 mere, 20 gr gris, 100 gr unt, 100 gr zahar, vanilie.
Decor: nuca macinata
Preparare
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi. Pentru umplutura : merele se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca usor si se pun la fiert la foc mic. Dupa 5 min adaugam grisul. Se amesteca pe parcursul fierberii , se lasa sa fiarba cca 12 min . Cand este gata se lasa sa se raceasca. Pe o tava intinsa, se pune hartie , o foaie de blat, se adauga 1/2 din cantitatea de umplutura , se uniformizeaza si se adauga a doua foaie. Deasupra punem restul de umplutura, uniformizam si presaram nuca rasa. Se lasa la rece pentru 1 ora si se portioneaza.
Servire
Se serveste alaturi de o cafea aromata.
2 Comments
wuauuu…super prajitura. Sa va spun cum am facut-o. Exact ca „la carte”, numai ca in loc de gris am facut o budinca din acelea de la plic, si dupa ce s-a racit, asa mai grosuta (pui mai putin lapte fata de cum vine in indicatiile de pe plic) am amestecat-o cu merele calite si racite. Vanilia din budinca si aroma merelor + scortisoara au facut din aceasta prajitura o minunatie. Blatul s-a inmuiat din crema+mere, si atunci cand o mananci, simti in gura senzatii de vis. Hai …nu mai salivati…incercati sa o faceti si nu veti regreta. Foarte usoara, si absolut minunata. De nota ZECE.
Ai dreptate Angi, este delicioasa 🙂