Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu mere si caramel

Prajitura cu mere si caramel

Ingrediente

Aluat: 4 oua, 120 gr margarina , 250 gr faina, 180 ml frisca lichida , 170 gr zahar, 1 praf de copt, vanilie ; Umplutura mere: mere, marmelada de capsuni, stafide, lichior de capsuni; Decor: frisca batuta , frunze de menta ; Caramel: zahar pentru vasul in care coacem prajitura.

Preparare

Intr-un vas din Yena in forma dreptunghiulara punem zaharul pentru caramel la topit. cca 100 gr. Se amesteca usor si cand devine de o culoare aurie ridicam vasul de pe foc si miscam usor astfel incat sa se tapeteze toti peretii. Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun in vasul tapetat cu caramel. In mere adaugam marmelada sau dulceata de capsuni, stafide inmuiate in lichior. Separat formam compozitia pentru aluat. Intr-un vas omogenizam margarina cu zaharul, adaugam ouale, vanilia si frisca .
Amestecam faina cu praful de copt si se amesteca bine pana ce aluatul devine omogen. acest aluat se pune cu lingura printre mere,se uniformizeaza bine si se introduce in cuptorul incalzit. Cand s-a copt bine si se scoate din cuptor se rastoarna imediat pe platou, astfel risti sa o scoti rupta. Cand s-a racit complet se imbraca in frisca batuta se portioneaza si se decoreaza cu frunze de menta.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramel
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]
  • Tort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mere IngredienteBlat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilie Crema: 1 litru lapte, 5 oua, […]
  • Inghetata de mureInghetata de mure Ingrediente 500 ml frisca din smanatana , 2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 300 gr mure , Decor: […]
  • Inghetata CaramelInghetata Caramel Ingrediente 4 galbenusuri, 350 gr frisca vegetala, 50 gr smantana dulce 32%  grasime, 300 ml lapte, 350 gr […]
  • Turta dulce de CraciunTurta dulce de Craciun Ingrediente2 oua, 100 gr zahar, 3 linguri de miere (pline), 1 praf de sare, o lingurita bicarbonat de sodiu, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress