Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente

Blat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar.
Strat de mere: 5 mere, 150 gr zahar, 50 gr unt, scortisoara.

Preparare

Merele se curata de coaja si se taie cuburi. Intr-un vas se pune untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba pana merele se inmoaie. Cand sunt fierte , iar sucul format a scazut se pune la rece. Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.In tava in care am copt blatul se tapeteaza cu o folie alimentara, turnam merele racite, se intind cu o spatula, astfel incat sa avem un strat uniform. Se aseaza blatul, presam cateva secunde apoi punem la rece pana a doua zi, sau cateva ore. Se intoarce tava pe un platou, astfel incat merele se fie deasupra si se portioneaza.

Servire

Se serveste la cafea, ca desert dupa preferinta se poate decora cu frisca vanilata.
Prajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu mere
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu struguriPrajitura cu struguri IngredienteBlat:6 oua, 160 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 150 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Prajitura cu nuca si marmeladaPrajitura cu nuca si marmelada Ingrediente Blat: 4 oua, 100 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 50 gr nuca […]
  • Sarlota de capsuniSarlota de capsuni IngredienteFoaie de rulada: 3 oua, 10 gr cacao, 40 gr faina, 1/2 praf de copt, 30 gr zahar. Sarlota: 4 oua, […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress